Tips

Bokeh-effekt

Istad publiserte jeg forklaringen på å lage bokeh-effekt i bilder ved hjelp av Photoscape. Da anbefalte jeg at dere gikk inn på google for å finne bokeh-bilder i begynnelsen. Det går i tillegg til dette an å lage egne bokeh-bilder. Her er noen av mine når jeg for første gang prøvde meg på hele bokeh-bilder jeg kan bruke som "bakgrunn" i vanlige bilder.Det du må gjøre er å ha på manuell på kamera. Ta det på så uklart som mulig mot noen lys. Og vips kommer disse morsomme ringene!

Hvordan lage bilder med Bokeh-effekt

Fått mange spørsmål om jeg kan lage et innlegg der jeg viser hvordan jeg lager Bokeh-effekt  på bildene! Dette har jeg lært fra mange andre nettsider, men skal etter beste evne forklare dere ved hjelp av bilder og litt tekst. Har nettopp lært meg det selv så er ganske fersk selv.

I begynnelsen anbefaler jeg at dere går inn på google.no og søker på "bokeh". Søkingen gir blant annet mange slike bilder:

   

Velg ut noen av dem og prøv deg litt fram. Deretter må du ha et bilde du vil ha Bokeh-effekt på. Åpne det i photoscape.

Når du har bilde fremme i Photoscape, går du inn på objekt slik som vist på bilde nedenfor:Når du trykker på denne bilderammen kommer det opp en liste og du skal inn på den øverste i denne lista. Altså "Bilde ...". Da kommer mappene dine opp og du må finne tak i bokeh-bilde du ønsker å ha i bakgrunnen.

Bokeh-bildet kommer opp som et vanlig bilde og det du da må gjøre er å tilpasse det størrelsen på bildet som ligger bak og gjøre det nesten helt gjennomsiktig (tettheten):

Du trenger ikke ta det på helt gjennomsiktig, prøv deg fram og se hva du syns er best.

Da kan du få et lignende resultat som dette:Husk at Photoscape er et gratisprogram og er ikke av beste kvalitet. Du vil derfor ikke ha muligheten til å f. eks fjerne bokeh-effekten på bare nissen. Men det er bedre enn ingenting så bare prøv deg litt frem og resultatene vil komme.

 

Håper dette ikke var så veldig avansert. Kan ikke skryte av mine forklaringsferdigheter, men håper det var forståelig.

Lag en affirmasjon

Jeg bladde i Kamille jeg fikk forleden dag. Og kom over en liten kolonne. Overskriften lyder; Si det, så blir det sant! Og det er akkurat det du skalgjøre. En god metode for å skape et godt liv er rett og slett å gjenta positive setninger inni hodet ditt, det er det som kalles for å lage affirmasjoner, skape positive tanker om et ønsket mål som om det allerede har inntruffet. De gir deretter noen eksempler på affirmasjoner du kan bruke, disse utformet for å øke følelsen av personlig velvære, gi følelsen av kontroll over eget liv, og påvirke hjernen til muligheter for endring.


Lager du ofte affirmasjoner?

8 ting som gir deg mer hvile

1. Gå fra jobb når arbeidstiden er over

2. Legg arbeidet igjen på arbeidsplassen

3. Slå av telefonen eller sett den på lydløs når du slapper av.

4. Trim og hold deg i form

5. Mediter jevnlig og tøm hodet ditt for bekymringer og tanker

6. Drikk en kopp med avslappende te før du legger deg.

7. Er du kald når du skal legge deg så ta en varm dusj.

8. Legg til rette for så god søvn som mulig

 

Kilde; inspirasjonskalender

Hvordan få mandagene til å smile?

Mange synes mandag er den hardeste dagen i uka. Jeg er med på den, mandag er dagen der jeg like så godt kunne skrudd av vekkeklokka, snudd meg, tatt hode under puta og sovet videre.

Men her er svaret på hvordan man skal få mandagene til å smile.

Tenn stearinlys, slukk lyset og sett på favoritt cd'en din og nyt en time på sofaen.


Fremhev din naturlige skjønnhet

Tittet nettopp innom www.femelle.no og fant en artikkel jeg tenkte jeg skulle vise dere. Gode tips spør du meg.

Glem skjønnhetsoperasjoner og falske negler. Det har aldri vært så populært å vise sin naturlige skjønnhet som nå.

naturlig

Gemma Arterton skapte overskrifter da hun tidligere i år viste seg på den røde løperen uten sminke, kun iført sin naturlige skjønnhet. Jessica Biel er også en kjendis som omfavner sin naturlige side, samt også Natalie Portman. Dette har inspirert kvinner verden over til å gjøre det samme.

Naturlig skjønnet handler om å fremheve sine beste trekk på en diskré måte, og å være stolt av den du er. Du ser frisk ut, og har selvtillit til å bære ditt utseende frem med stolthet. Med en naturlig look ser det ut som du knapt har åpnet sminkepungen før du dro hjemmefra, og likevel ser du fresh og nydelig ut.

Smink deg naturlig
Det tar faktisk ikke mange minuttene for å friske opp et trøtt ansikt. Hvor mye sminke du bruker kommer an på hudtypen din. Det er ingen hemmelighet at de med litt problemhud kan trenge mer produkter enn andre. Har du et godt utgangspunkt uten store problemområder trenger du kun en fuktighetskrem og litt pudder. Har du problemhud kan du starte med en fuktighetskrem og fortsette med et oljereduserende produkt for fet hud eller mer oljete partier.

Har du mørke ringer under øynene eller røde partier i ansiktet kan du bruke en concealer for å skjule disse. Slik unngår du å se trøtt ut, og får en fresh look. For å vekke øynene kan du bruke en øyenskygge som er lik, eller en nyanse lysere enn huden din. Ta deretter en litt mørkere øyenskygge ? gjerne brun ? og legg den i globalen for å skape en skyggeeffekt.

Jo mer sminke du bruker, jo viktigere er det å tilføre farge i kinnene. Dette gir en ekstra glød til huden.

Skrubb leppene
For å få fuktige og lekre lepper må du sørge for å ha hydrerte lepper. Et godt tips er å fjerne døde hudceller med en sukkerskrubb. Den kan du lage selv ved å blande sukker og olivenolje, og skrubbe leppene godt før du skyller av sukkeret. Deretter tar du på en nøytral lip gloss eller leppepomade.

Huden i fokus
Det er viktig å huske på at huden er i fokus, og glemme regler om å fremheve øynene eller markerte lepper. Huden skal se naturlig og plettfri ut, og verken være for matt eller for blank. Nå som det er vinter skal huden også være lysere enn om sommeren. En idé kan være å legge bort solpudderet, og heller investere i et løst pudder som gir et silkeaktig resultat. Definer øyenbrynene lett, få frem fargen i ansiktet, ta et lett strøk med maskara og leppepomade, og den naturlige looken er i boks.Bildekilde: Getty Images og femelle

Blogger jeg følger

Tenkte å gi dere en liten oversikt over blogger jeg liker og som jeg følger ganske fast. Så her er jo tips til dere også. Jeg er ganske begeistra over foto, derfor er noen fotoblogger. Der finner jeg stadig inspirasjon.

www.naas93.blogg.no

www.emmilille.blogg.no 

www.ninaphoto.blogg.no


www.lenerg.blogg.no

www.nutaliee.blogg.no

www.annacecilia.blogg.no


blogg.idafiskaa.com/ 

www.nina89.blogg.no

www.chee.blogg.no


www.cathrinenesset.blogg.no
Jeg har sikkert glemt av noen, men det er disse jeg kom på akkurat nå! Mangler jeg noen tror du?

Hvilke blogger følger du fast?

Bytt ut skjerfet ...

... med halsen.

Halsen har gjennomgått en forvandling fra barnehagetøy til stilig mote-tilbehør. I høst kan du bytte ut skjerfet med en trendy hals!

hals

Halsen viste seg i motebildet allerede forrige vinter, og kommer for fullt tilbake også denne sesongen. Noen forbinder halsen med noe de gikk med som femåring i barnehagen, men nå har den blitt oppgradert i egen voksenversjon ? og veldig mye stiligere.

Perfekt for sesongen
Halsen er et perfekt tilbehør for å understreke deg og stilen din. Samtidig som det ser bra ut, er det også veldig praktisk nå når kulden kommer for fullt.

Halsen finnes i alle størrelser, farger og mønster, og du er garantert å finne noe som passer til deg og din stil. Om du vil røffe opp antrekket ditt kan du velge en leopardmønstret hals, eller sprit opp antrekket i en av høstens heteste farger, nemlig rødt. Puddertoner, grått eller sort er sikre og trendy farger å gå for i høst. For å gjøre antrekket mer glamorøst kan du bruke en hals i fuskepels, som også er veldig in denne sesongen.

Bruk den til alt
En lekker hals kan du matche sammen med alt fra kjoler, skinnjakker og tykke cardigans, eller bruk den som en del av genseren. Tenk gjerne oversize, eller lag-på-lag for en kul stil.

Ikke bare er en hals ekstremt enkel å lage, men du kan til og med strikke deg din egen også. For å få en unik og spesiell hals er det bare å gå til innkjøp av litt garn og et par strikkepinner.

For deg som kanskje ikke liker å lage dine egne plagg, men foretrekker å shoppe, så finnes det et hav av lekre halser der ute. Både i butikker og på nett. Asos har et gigantisk utvalg og der finnes det noe for en hver fashionista. Lindex, Gina Tricot, H&M og Bik Bok har egne nettbutikker med brede utvalg, og Nelly.com er et must for deg som skal friske opp høstgarderoben.

Bildekilde: Produsentene og femelle.no

Kilden til denne saken er www.femelle.no.

 Har selv to halser, en fra Bikbok og en fra Vero Moda/Only, i tillegg til at jeg hekler dem.

Bruker du hals?

Spis deg skjønn

Fant en ganske interessant artikkel på www.femelle.no og tenkte å dele den her med dere. Mitt motto med tanke på mat er at sunn mat er både sunt og godt!

_MG_9043-Edit

Ytre skjønnhet stiller ikke så sterkt hvis man er i dårlig form, har ringer under øynene og blir slapp før man engang har stått opp. Hva vi spiser påvirker oss i humør, form og utseende ? både utenpå og innenifra.

Slik kan du spise deg vakker tvers igjennom!

Vann:
Det er vel ingen overraskelse at vann gjør underverker for kropp og hud? Kroppen trenger minst to liter vann daglig for at den skal fungere korrekt. Kronisk vannmangel kan føre til tørr og rynkete hud, utslett og kviser. Det er ikke noe å gruble på ? drikk masse vann!

Antioksidanter:
Når kroppen utsettes for giftstoffer i mat og i luften, produseres det som kalles frie radikaler. Dette beskytter kroppen seg mot ved å produsere antioksidanter, men kroppen trenger litt tilførselshjelp ? gjennom hva du spiser. Antioksidanter angriper de frie radikalene, og utsetter derfor aldringsprosessen.

Antioksidanter inneholder E- og C-vitaminer, mineraler (sink), frukt, grønnsaker, og alle slags bær. Blåbær, solbær, plommer, bønner, råkakao og friske urter.

Vitaminer:
Vitamin A, B, C og E vedlikeholder hudens elastisitet, og hjelper til med danningen av ny hud. A-vitamin er også supert for hodebunnen. Spis gulrøtter og mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat, for å få i deg masse A-vitaminer.

C-vitamin styrker immunforsvaret, og er viktig for oppbygging og bevaring av kroppens bindevev; kollagenet. Spiselige kilder til denne vitaminen er paprika, kiwi og pasjonsfrukt.

Proteiner:
Proteiner gir deg fin hud og sterkt hår. Dette bør du spise for å få i deg masse proteiner: Bønner, egg, kylling og kalkun. Disse inneholder også jern.

Fettsyrer:
For å smøre huden naturlig og gjøre den mykere glattere og mer elsatisk bør vi få i oss en daglig dose med fettsyrer som omega-3 og omega-6. Fettsyrene holder også håret sundt.

Fettsyrer er livsviktige for kroppen vår, men den produserer det ikke av seg selv. Mat som inneholder godt med fettsyrer er: Tran, planteoljer, nøtter, avokado, mandler og fet fisk som laks og ørret.

Rå mat:
Ubehandlet mat som ikke har blitt eksponert for varme over 40 grader. På den måten ivaretas næringsstoffer, vitaminer og enzymer.

Sukker og stivelse:
For stort inntak av sukker og stivelse øker blodsukkernivået , og fører til at det binder seg til kroppen og hudens egne proteiner, i dette tilfelle kollagen, som gjør at huden eldres tidligere. Så mat du bør styre unna i store mengder er: sukker, brød, ris, poteter og pasta.

Sink:
Storfekjøtt, skalldyr, kornprodukter, belgvekster og melkeprodukter er gode kilder til mineralet fiber, som ikke finnes i kroppen, og må derfor tilføres via mat. Sink er med på å beskytte cellene mot frie radikaler, pluss at det er med på å holde håret sundt.


Kilde: Costume.no

Oppskrift: Franske makroner

Noen ville at jeg skulle legge ut oppskriften. Så her er den, kilde: Nyeste Kamille som kom i min postkasse for noen timer siden.

FRANSKE MAKRONER

Du trenger:
(40 små makroner)

240 g melis
140 g finmalte skrålede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt. noen dråper konditorfarge
eller litt kakaopulver
Ganache (smørkrem):
romtemperert smør
ønsket smak, som kakaopulver, lemon
curd, syltetøy uten biter og frisk fruktpuré
evt. sukker eller honning etter smak.

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 140 grader. Bland stivpiskede eggehviter med finmalte mandler og melis med en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske. Fordel røren til makroner på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.

La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. Makronene skal steke i 10-12 minutter. For å unngå at de blir brent, la ovnen stå på gløtt. La makronene hvile på en rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak. For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.

Snakk om festmåltid!

Dagene skal bli ...

... lettere og motivasjonen og energien skal nok komme. Akkurat nå prøver jeg å se positivt på høsten. Den skal forhåpentligvis bli fylt med jobb og ikke minst trening. Håper sånn at treningsmotivasjonen kommer, for det har jeg troa på akkurat nå! Jeg har et mål og det skal jeg klare, bare motivasjonen holder seg og energien kommer :-)

Søkte på motivasjon på google og fant dette:

10 TIPS TIL Å OPPRETTHOLDE MOTIVASJONEN

 • Ta en dag ad gangen. Det viktigste er hva du gjør her og nå. Hvis du tenker for langt frem i tid, er det vanskeligere å konsentrere seg. Dessuten er det ikke sikkert at ting blir slik du hadde planlagt. Du er en del av omgivelsene og omgivelsene er i stadig forandring.
 • Gi deg selv rom for å ta en pause. Om pausen er på noen minutter, timer eller flere dager har ingen betydning. Det viktigste er at du ikke blir slukt av det du holder på med. Kroppen og sinnet trenger pauser og hvis de ikke får det vil de reagere med sykdom. Hvis du ikke kommer igang etter et fornuftig avbrekk er det noe mer grunnleggende som holder deg igjen som f.eks. frykt for å lykkes.
 • Finn på noe annet for en liten stund. Som nevnt i innlegget "motivasjon": variasjon er viktig for å opprettholde motivasjon.
 • Se helheten. Selv om det går dårlig en liten stund og du føler deg lite motivert, betyr det lite i det store og det hele. Livet er langt. Gjør du noe som faller litt utenfor din regulære plan, har det ikke så mye å si i det store og hele. F.eks. får bloggen neppe færre faste lesere selv om du ikke blogger på noen dager.
 • Sett realistiske mål. Målene du setter deg bør være slik at du faktisk kan oppnå dem. Hvis du innerst inne er klar over at du ikke vil greie det du har målsatt deg, bør du lempe litt på kravene. Glem det å sette for høye mål for å kanskje klare halvparten. Det funker ikke. Allikevel skal du sikte høyt!
 • Sett delmål. En sammenheng med det å sette realistiske mål. Hvis du stykker opp et kjempestort mål til flere mindre mål vil det være lettere overkommelig. Hvis du betrakter noe som så stort at det ikke lar seg gjennomføre vil du raskt miste motivasjonen.
 • Konkurrer med deg selv og ikke andre. Jeg er klar over at det er en sjanse for at det faktisk er selve konkurransen som er motivasjonsfaktoren. Men hvis en fokuserer på å konkurrere med seg selv og ikke andre, bidrar det til at motivasjonen holdes igang lenger. Samtidig kan en imidlertid se konkurranse med andre som en inspirasjon.
 • Opparbeid en viss selvdisiplin. Dette høres kanskje ut som en selvmotsigelse, at selvdisiplin skal være nødvendig for å fortsette mot et mål selv om en har motivasjon. Men for å holde motivasjonen oppe er selvdisiplin et viktig moment. Selvdisiplin er en evne til å fokusere på de indre og ytre motivasjonsfaktorene. Rett fokus er kanskje beskrivende. Det å ikke la seg distrahere av andre ting.
 • Finn dine inspirasjonskilder. Musikk, kunst, film, bøker, suksessfulle mennesker, venner, bestefar, tante Ruth. Ja inspirasjonskildene kan være så mangt. Stopp og se deg rundt! Kanskje inspirasjonen finnes i nærheten av deg akkurat nå?
 • Skaff deg en mentor. En mentor har sin oppgave å være en motivasjonsfaktor. På treningsstudioer finner du personlige trenere. Toppidrettsutøvere har sine egne mentorer. Er du interessert i å drive med selvutvikling er en mentor absolutt på sin plass. Mentoren vil gi deg innspill og forslag på hvordan du kan gjøre ting annerledes og til det bedre. Du vil få servert livet sett fra en annen vinkel, noe som er klokt å ta med seg. En god mentor har også nødvendig kunnskap som vil komme deg til gode.

Kilden er www.dinevibber.no. Anbefaler deg å ta deg en tur innom denne siden. Det er kilden til personlig vekst! :-)

I mitt kreative hjørne;

Ja, plutselig kom jeg på noe skikkelig smart. Jeg har et stort smykkeskap på stua som jeg har hatt siden jeg gikk på barneskolen, der jeg har mine pokaler og smykker. Altså gamle smykker. Så kom jeg på at en gang fikk jeg to hender (ja, litt vanskelig å forstå, men du ser det på bildene). Dette fikk jeg av en eldre dame som pappa kjenner til, og den brukte jeg eneste å ha en skje på. Den tenkte jeg at jeg kunne ha som "ringstativ" og når jeg prøvde det ut ble jeg så utrolig fornøyd. Det var jo skikkelig smart for oppbevaring av mine ringer. Ikke for å skryte, men .... :-)

Her kan du se resultatet:
Hva synes du? Smart, ikke sant?

Jenter: stress ned

Det var overskriften som møtte meg med det samme jeg tok meg inn på www.femelle.no. De har lagt ut 10 nyttige tips til hvordan vi jenter kan stresse ned i en travel hverdag. Mange studerer, andre jobber, nesten alle har en travel hverdag. Men vi trenger å ta vare på oss selv også, husk det. Så her kommerde 10 tipsene femelle gir oss:


Vi jenter er eksperter på å ta oss vann over hodet. Planlegge for mye, ikke rekke over alt, ha dårlig samvittighet, føle at vi skuffer noen, og oftest ender det med at vi skuffer oss selv.

Undersøkelser viser at kvinner er flinkere til å takle stress enn menn, og godt er det siden det ofte er kvinner som stresser mest. Stress er ikke sunt for kropp og sjel og har bevist ført til hårtap, kronisk hodepine og magesmerter, overvekt, neseblod, høyt blodtrykk og kan i noen tilfeller føre til astma. Så jenter, stress ned!

Her kommer noen enkle tips til hvordan du kan takle stress i hverdagen.


1. Husk å pust.

Når ting går i ett hele dagen, og man stresser i vei fra jobb til trening, kanskje henter barn i barnehage før man skal hjem å lage middag tar vi oss sjelden tid til å fokusere på pusten. Enkle pusteøvelser kan være til stor hjelp og det gjelder å få til å puste fra magen.


2. Få nok søvn.

Vi har hørt det før, og vil nok mest sannsynlig høre det igjen og igjen. Ingenting hjelper på stressnivå som god gammeldags søvn. Hvilepulsen får senket seg og man kan hente inn ny frisk energi. Man bør få minst syv timer søvn hver natt for å kunne yte maksimalt.


3. Ta et varmt bad.

Et varmt bad gjør godt for både kropp og sjel. Så fyll opp badekaret med herlige duftende oljer, tenn lys og nyt.


4. Holoistisk Yoga

Holoistisk Yoga fokuserer på meditasjon, avspenninger, og vektlegger tøye-øvelser og pust. Det har også gode resultater når det kommer til å håndtere og overvinne stress.


5. Si nei.

Vi jenter er flinke til å ta på oss oppgaver både som vi har veldig lyst til og noen ganger som vi har mindre lyst til. Ved å si nei til de tingene vi vet vi egentlig ikke har tid eller lyst å gjøre, slipper man stressfaktoren det medfører å gjøre det. Dette kan for eksempel være å takke nei til et middagsbesøk hvis man rett og slett er for sliten. Prioriter og sett grenser.


6. Gå en tur.

Er man sliten og har mye å tenke på er det bare å få på joggeskoa og kom deg utenfor døra. Frisk luft kan hjelpe på tankene og lette stresse.

Tips; Gå tur i regnet. Selv om det høljer ned og er lite fristende å gå ut, kan det være ganske oppkvikkende og herlig å få litt regnvann i fjeset.


7. Drikk kokt vann med lime.

Varme drikker kan ofte virke avslappende. Rent kokt vann med lime eller sitron smaker godt, virker rensende på kroppen og inneholder ikke koffein eller andre tilsetningsstoffer man som regel propper i seg hele dagen.


8. Lås deg inne, med en god film, nye blader og litt herlig frukt.

Selv om solen skinner og været er varmt, kan det av og til være veldig befirende og avslappende å slå telefonen på lydløs. Ta med deg pcèn og legg deg under dyna med noen nye episoder av favorittserien din, en film eller et nytt magasin. Det er lov å ta en fri dag innimellom. Avlys det som måtte avlyses og kos deg.


9. Reis bort.

Inegnting får ned stressnivået som en liten ferie. Bort fra kjas og mas er det lettere og slappe av. Reis og besøk bestemor på hytta og kos deg med vafler og hjemmelaget kakao, eller kanskje bestill en langhelg på spa hotell i en storby.


10. Få orden.

Orden og organisering kan hjelpe på stress. Få unna stressfaktorene. Betal regninger før forfall, hold det ryddig hjemme, kast gamle papirer og gå igjennom skuffer og skap for å skape en orden på tingene. Det er bevist lettere å stresse ned i ryddige og rolige omgivelser.Jeg har en ting å si, tusen takk for gode tips fra femelle. Dette skal jeg virkelig konsentrere meg om når jeg begynner på skolen igjen.

Har du hørt om E.L.F Cosmetics?

Ikke? Da er det på høy tid at du gjør det. E.L.F Cosmetics, som står for Eyes, Lips & Face Cosmetics, er et sminkemerke som selger billig sminke. Det er sminke med god kvalitet så du angrer nok ikke om du tar deg en tur innom nettbutikken deres og kanskje velger å bestille dine sminkeprodukter. For å komme til nettbutikken, trykk HER

Anbefaler også sterkt at du blir medlem i facebook-gruppen (http://www.facebook.com/elfcosmeticsUK). Det er nemlig slik at hver gang antall fans når et rundt tall (f. eks 53 000) kommer det et godt tilbud. Kalenderen for disse tilbudene kan du finne HER. Kan nevnes at nå har vi rundet 58 000 "like" noe som vil si at det er 30 % på alle i basic serien. Er ikke dette flott?

Minner også om at det er et stort tilbud som gjelder bare for Norge, Sverige og Danmark, AKKURAT NÅ! Det er 20 % tilbud på HELE butikken, og for å hente kode og lese mer om tilbudet kan du trykke på denne linken: http://eyeslipsface.blogg.no/1281002867_20_rabatt_p_hele_vr_n.html 


Jeg kan også røpe at det vil komme en konkurranse der du kan vinne produkter fra ELF. Men er ikke sikker på hva konkurransen skal gå ut på enda, så om du har noen tips til hva en konkurranse kan innebære, håper jeg å høre fra deg! :)

Glem de ensfargede almanakker!

Jeg kom over en side som lar deg designe din egen almanakk, du kan bestemme akkurat hvordan den ser ut og dette fristet noe innmari. Så er du lei av de ensfargede og kjedelige almanakker du kjøper på butikken, anbefaler jeg at du tar deg en tur inn på tryckdig.se (trykk på linken eller HER) og designer din egen almanakk med dine kjennetegn eller dine bilder.


Skolestart står for døren nå og det er på høy tid å ha en bok man kan samle både lekser, beskjeder og det som er viktig. Du kan bestille din almanakk nå og du bestemmer selv når kalenderen skal starte opp.

Om du jobber er også dette en utmerket bok å bare smette i vesken. Her kan du skrive både jobbtidspunktene dine og gjøremålene dine. Enkelt og greit, god oversikt og ikke minst rutinert.

På forsiden kan du ha egne bilder, egen tekst, og du velger bakgrunnsfarge, farge på skrift, og du velger faktisk hvordan farge du vil ha på spiralen og på strikken som holder boken lukket. Og enda bedre er det at på andre side kan du skrive din personlige informasjon, så om du mister boka, kan de som finner den lete frem til deg og bringe din almanakk tilbake til dine trygge hender.

Det koster bare 249 (+porto) og det tar ikke lang tid fra du bestiller til den ligger nedi din postkasse klar til å brukes, klar til å være en av dine nærmeste hjelpere.

Om du har en slik fra før, er det et flott gavetips. Er det til en god venn, kan du ha bilde av deg og din venn. Dette er en flott og personlig gave, alle blir glad for, uansett.


Jeg sier det igjen; vil du ha en personlig almanakk som bare er din? Da er dette noe for deg, absolutt.SETT IGANG I DAG OG GÅ INN HER FOR Å BESTILLE DIN EGEN PERSONLIGE ALMANAKK

Hedersplass i min bokhylle

Jeg har nettopp kjøpt meg Regines bok - en ung jentes siste ord, som helt klart skal få hedersplass i bokhylla mi. Skal behandle den med stor respekt og lese den sakte og sikkert. Men før den havner i bokhylla skal den ligge trygt på hodeputa mi i mange timer, og jeg skal bla og lese! En fantastisk jente må jeg bare si, motet hennes var til å bli misunnelig av, bare så utrolig trist at det gikk den veien det gjorde for den tapre jentaBoken er i hovedsak laget ut fra bloggen til Regine som ble meget populær i sykdomsperioden der hun delte sin historie med alle oss lesere. Bloggen hennes er her: www.sinober.blogg.no

Har du lest boka? Hva synes du?

Treningsmyter?

Kom over noen treningsmyter og tenkte rett og slett å presenterer de her for dere.


MYTE 1:
Du får store muskler av styrketrening

FEIL:
Mange jenter dropper å trene styrke i frykt for å bli seende ut som en bodybuilder. Vel, synd å si det - men da skjønner man ikke hvilke mengder med trening som skal til... Vekttrening setter fart på stoffskiftet og frigjør fett fra kroppen for å skffe energi til treningen og er helt supert for jenter som ønsker å forme kroppen og stramme opp.


MYTE 2:
Flat mage med situps

FEIL:
Situps og andre mageøvelser er gull verdt for å stramme opp den viktige bukmuskulaturen. Men husk at du kan ha godt trente magemuskler og likevel ha litt polstring. Hvis målet er å miste noe magefett er hard styrketrening av hele kroppen og en balansert diett veien å gå.


MYTE 3:
Løping er best for vekttap

FEIL:
En studie utført av treningsfysiologer viser at du forbrenner 11 kalorier per minutt ved løping i 12 kilometer i timen. Dette er noe lavere enn svømming, men det er en del mer enn sykling. Løping er bra, men for best resultat er det best å kombinere med styrketrening, samt å trene intervaller med høyt tempo.Kilder:
Mag
google (bilder)
treningsforum.no

Tips fra lesere: sminke

Enda en gang gjør jeg et forsøk på det der dere lesere legger igjen deres tips og jeg samler dem og deretter lager jeg et innlegg med tipsene, samt bloggadressene til tipserne. Denne gangen lurer jeg på hvordan dere sminker dere for å fremdeles ha en naturlig "look" i ansiktet! (bare vri litt på sannheten).

Så;

Hvordan sminke seg og fremdeles ha en naturlig "look"?
- hvilken sminke bruker du til dette?
- hva bruker dere på huden, øynene, leppene osv.?
- har du kanskje bilde? (det kan sendes på e-post og det blir lagt ut!)

5 om dagen

Fem frukter og grønnsaker om dagen er viktig, det sier alle. Og ja, det er svært viktig, men like viktig som helsen, er også lykkefølelsen. Det er viktig å ivareta denne følelsen. Dette mener New Economics foundation (Nef) fra England, for de har satt opp lykkens fem om dagen.

1. Knytt bånd og vær sosial (CONNECT).

2. Gi (GIVE)

3. Lær deg noe nytt (KEEP LEARNING)

4. Vær oppmerksom (TAKE NOTICE)

5. Vær aktiv (BE ACTIVE)


Kilde: denne månedens Mag har noen fantastiske sider om bare lykke, og jeg ble så inspirert at jeg måtte dele det med dere.

Styrk din lykkemuskel

Jeg sitter og leser i Mag som jeg nettopp kjøpte meg. Og tipsene til mer lykke blir gitt av Kate Elin Søyland som er relasjonsterapeut og daglig leder ved Åpen Dialog i Sandnes. Jeg tenkte jeg ville dele disse tipsene med deg, tipsene for hva du kan gjøre for å styrke din lykkemuskel.

1. Hva gjør deg lykkelig?
Bli mer bevisst på hva som gjør deg lykkelig - og prioriter det! Tenk også over hva som står i veien for din lykke.

2. Vær til stede!
Øv på å være 100 prosent i øyeblikket. I stedet for å haste av gårde bør du stoppe opp og nyte nuet. Bruk alle sansene aktivt.

3. Ikke ha så mye fokus på deg selv.
Tenk heller på hva du kan gjøre for andre. Ha som mål å gjøre en person glad hver dag.

4. Dresser din indre kritiker.
Ditt potensial er sstørre enn du tror. Og for all del: slutt å sammenligne deg selv med andre. Det er en sikker måte å ta knekken på lykken din.

5. Gi litt blaffen.
Dropp flink-pike-opplegget en gang i blant og gjør akkurat detdu har lyst til. Hva kan du gjøre for å være litt ekstra snill med deg selv i dag?

6. Skriv lykkedagbok.
Noter tre ting som har gjort deg glad hver dag. Å fokusere på det positive er fin mental trening og vil skape mer lykke og energi i hverdagen din.

7. Gjør noe som du liker og mestrer.
Prioriter dine lidenskaper selv i en hektisk hverdag. Det gir masse ny energi. Og når positive følelser bobler fram, slutter lykken å leke gjemsel med deg.

8. Le høyt og hjertelig sammen med gode venner.
Vi vet at sjansen for lykke er størst i sosiale lag. Alle jentekveldene med prat og latter er derfor gode lykkeinvesteringer.

9. Flørt!
Selv en uskyldig flørt kan skape masse spenning i hverdagen.

10. Unn deg selv en dårlig dag.
Ingen er glade hver eneste dag. Og godt er det! Vi trenger noen regnværsdager innimellom. Det gjør at vi riktig nyter sola når den plutselig titter fram igjen.

 

HVA GJØR DEG LYKKELIG?

En annerledes blogg

Man kan blogge om alt, det finnes ikke noe i dag man ikke blogge om. Alle finner fine emner å blogge om, penger, dyr, mote osv. er bare noen av temaene folk blogger om. Vi leser daglig blogger om mote og for mange er meningen med blogg å skryte av sine nye klesplagg og vi leser også blogger til folk som tjener store penger på det.

Men for noen er meningen med å blogge noe helt annet; de vil blogge om noe som styrer deres liv - nemlig sykdommen sin. De blogger om hvordan det er å leve med en alvorlig sykdom og de gir også råd til andre som får den samme diagnosen.

Jeg leste nettopp på en side der de anbefaler tre norske blogger som ikke er som alle andre blogger og som det absolutt er verdt å følge med på. Ikke bare leser du og har medfølelse, noe du naturligvis får og som er meget viktig, men du får også et annet perspektiv på livet og hva som er viktig i det.

Anbefalingene som følger under kommer fra Bloggtips sine hjemmesider!

Maren-Sofie Solberg
Maren-Sofie er ei 22 år gammel jente, som er bosatt i Drammen. For 2,5 år siden gikk hun til legen etter å ha følt seg svimmel, slapp og kvalm i noen uker. Kort tid etter ringer legen tilbake og ber henne komme øyeblikkelig til sykehuset. Stedet som vil bli hennes hjem de neste fire månedene. Maren-Sofie får diagnosen akutt lymfatisk leukemi (kreft).

Etter flere måneder med svært tøffe cellegiftkurer, ser det ut til å hjelpe. Alt ble mye lettere ? ihvertfall en liten stund. Etter jul i fjor ble det oppdaget at cellegiften allikevel ikke hadde tatt knekken på kreften. Maren-Sofie går derfor fortsatt på cellegiftkur, og skal gjøre det fram til neste høst. Håpet er da å få til en beinmargstransplantasjon. Mens hun venter begynner Maren-Sofie å blogge om sitt liv som kreftsyk. Hun skriver om sine følelser, tanker, glede, sorger og redsler. Om ting hun ikke orker pga. sykdommen, selv om hun har veldig lyst. "Jeg tar ikke livet for gitt lenger, men setter pris på de små ting", sier Maren-Sofie til DT. Har du også lyst å følge hverdagen til Maren-Sofie, kan du gjøre det på marensofie.blogspot.com


Peter Andre Jensen
De fleste bloggere har hørt om Peter Andre. De fleste vet at han er en av Norges mest populære bloggere og skapere av bloggtemaer. Det de fleste ikke vet derimot, er at Peter Andre har hatt diagnosen leddgikt hele sitt unge liv. På bloggen hans kan du følge hans opp- og nedturer og erfaringer med denne alvorlige sykdommen.

"Tanken bak bloggen min er å inspirere andre til å tenke at en alvorlig diagnose, ikke er verdens undergang. Kan man fremdeles leve et meningsfylt liv og gjøre alt jeg har lyst til ? så har man lykkes. Det å få bearbeidet egne bekymringer er en nøkkel til å mestre sykdom. En blogg er et glimrende tiltak i så måte. Jeg hjelper meg selv, og gjennom å hjelpe meg selv, så hjelper jeg (kanskje) noen andre", sier Peter Andre på bloggen sin. Du kan følge ham på bloggen hans Giktbloggen.no


Regine Stokke
Regine er ei 17 år gammel jente fra Kristiansand. I august 2008 fikk Regine diagnosen MDS/AML (leukemi). Regine skriver på en svært levende og personlig måte om sykdommen sin i bloggen sin. Hvordan det er å leve med en alvorlig sykdom og bli behandlet etter beste evne for den. Hvordan er det forresten å leve uten hår? Som Regine sier det: "Face your fear. Accept your war. It is what it is". Lurer du også på hvordan du kan hjelpe andre med alvorlige sykdommer, finner du svaret på bloggen hennes sinober.blogg.no. Regine er dessverre ikke mer blant oss, men anbefaler alle å kjøpe boka som har samlet hele bloggen hennes og mye mer.

Har du en blogg som er utenom det vanlige? Eller kjenner du noen som har en slik blogg?

She's the Man

Her kommer en liten filmanbefaling, sitter og ser en morsom film på tv2 akkurat nå og den vil jeg anbefale alle å se. Det er en romantisk komedie fra 2006.

She's the Man handler om en jente ved navn Viola (Amanda Bynes), som har en tvillingbror. Viola elsker å spille fotball, men når skolens jentelag blir nedlagt vil hun gjøre noe med det. Da hun får vite at broren drar på turné til London med bandet sitt, benytter hun sjansen. Hun kler seg ut som sin egen tvillingbror og drar avsted til kostskolen, som broren skulle ha vært på, og blir med på skolens guttefotballag. Til å begynne med har hun problemer med å bli godtatt da hun oppfører seg som en jente. Etterhvert klarer hun å overbevisse dem. Problemene starter når hun blir forelsket i romkameraten, og det hele hoper seg virkelig opp når broren hennes kommer...Har du sett filmen?

Sunn snacks

Tenkte å dele med dere det jeg nettopp satt og koste meg med. Det er veldig sunt i forhold til alt godteriet vi har i oss, bortsett fra lettrømmen da, den er ikke så veldig sunn.

Skjær opp gulrøtter og agurk i biter, eller lange "stenger". Det er enkelt. Dermed kan du røre ut Holiday dipmix i lettrømmen, og wolla, et lite festmåltid som smaker himmelsk. Dypp agurk- og gulrot-"stengene" i dippen og spis!


Så godt, så enkelt! :-)

Produktanbefaling

Har du prøvd body butter fra The body shop?

Jeg kjøpte meg body butter for en liten stund siden og jeg er utrolig fornøyd med den. Ikke bare lukter den en drøm, den holder huden din fuktig i mange timer, ja, MANGE timer. Helt utrolig hva en krem klarer.

Jeg kjøpte meg med blåbær som var på salg til 98 kroner. Meget bra kjøp da disse kremene egentlig kommer opp i 160 kroner. Det er litt i dyreste laget syns jeg, men etter å ha prøvd ut kremen er det verdt det, krukken inneholder mye krem. Det finnes mange forskjellige kremer på The body shop og du får dem i alle slags "lukter". Og det finnes som oftest en eller annen krem på tilbud om du ønsker å prøve det for første gang bare for å se.


Har du body butter? Hvilken?
Hva synes du om det?

Hva foretrekker du å spise i sommervarmen?

Ja, tenkte å høre litt om hva dere liker å spise på sommeren!  Er ute etter litt middagstips :-) Så har dere noen tips?

Er ikke så flink til det med mat jeg, skjønner dere

Ferdigpakka smoothie

Det ble en smoothie i dag også! Denne gangen med en ferdigpakke jeg kjøpte på Rema 1000. God og lett å lage.


Det eneste du trenger er en smoothieblender, pakken fra Rema 1000 som du finner i frysedisken. Kiwi (du bestemmer om hvor mange du vil ha, jeg tok forsåvidt bare en), vaniljeyoghurt og appelsinjuice.

 
Deretter putter du litt av poseinnholdet ned i blenderen. Unngå å putte kiwi nedi blenderen samtidig som bærene for om du blander kiwi for lenge vil steinene gå i stykker og det vil bli peppersmak. Deretter tilsetter du appelsinjuice og vaniljeyoghurt. Skru på blenderen og bland det.


Etter at du har blandet bærene kan du ta ned i kiwi og la det blande seg litt til.


Så får du en sunn og god drikk. Pynt gjerne med noe som får den til å se fristende ut :-)

Smoothie på 1-2-7

Laget meg en helt enkel smoothie i dag. Det er nydelig og viktigst av alt er det sunt! Laget en grei framgangsmåte for deg. Så følg med når jeg lager Smoothie på 1-2-7For å lage smoothie må du ha en blender. Min er rosa og fra OBH Nordica, fin og enkel å bruke. Bare stapp inn ledninge, husk å ta på lokket og vri om knappen!


Deretter kuttet jeg opp en banan.


Tok opp frosne bær fra fryseren. Jeg bruker rips, jordbær og blåbær. Alt er selvplukket og derfor er det BEST


Deretter putter du alt av bær og frukt du skal ha oppi blenderen.


Her har gjort det på en mer enkel måte enn det jeg hadde tenkt. Jeg skulle egentlig bruke vanilje/naturell-yoghurt, men det ble melk. Syns ikke det blir noe dårligere av den grunn egentlig, opp til deg hva du vil. Tøm i hvertfall en del melk oppi slik at smoothien ikke blir altfor tykk. Men ikke for mye heller for da blir det melkesmak og det vil vi ikke ha noe av. Det er bærene/frukta som skal dominere den flotte smaken!


Så setter du på lokket og begynner å blande slik at alt blir flytende. Underveis kan du stoppe mikseren, ta av lokket og ta fingeren nedi for en prøvesmak. Og kjenn om det enten trenger mer melk eller mer bær/frukt


Så heller du det flytende ned i et glass, og *Trommevirvel*, vips så har du en smoothie som er klar til å nytes. Pynt gjerne glasset slik at det ser fint ut og kos deg!


Har du smoothie-oppskrifter?

Kosekveld-tips

Har jobbet i seks timer idag, og en ganske god dag på jobb. Det er herlig, og da er det godt å komme hjem til god mat, drikke og ikke minst familie. Er sliten så fant like gjerne ut at jeg kan lese i blader, tester ut blader for å finne ut hvem jeg liker osv.

Her er kveldens meny, og kan like gjerne anbefale den til dere. Reker med hvitvin er det beste som finnes. I hvertfall på sene sommerkvelder.

 

Og en haug med blader til å lese i som jeg nevnte..


Hva har dere gjort i dag? :)

Lurt å lære

Kom over noe som er viktig å tenke på når man er ute i solen midt på sommeren. Her blir ulike spørsmål besvart og jeg lærte i hvertfall noe nytt om hvor viktig det faktisk er å smøre seg inn med både solkrem og aftersun. Jeg deler tipsene med deg.

Solfaktortallet
SPF står for solfaktor og det angir hvor lenge du kan være ute i sola. Så om kremen har faktor 15, kan du i teorien oppholde deg femten ganger lengre i sola uten å bli brent enn hvis du ikke bruker solkrem.

Forskjellen på UVA og UVB
Huskeregel:
a = aldring
b = brent
Når vi snakker om solfaktor, er det UVB-strålene vi beskytter oss mot, i tillegg vil en god solkrem også inneholde et filter mot UVA-stråler. I motsetning til UVB-strålene som er korte, er UVA-strålene lange og de trenger dypt inn i huden din og forårsaker rynker og langvarige solskader, som f. eks hudkreft.

Slik virker aftersun
Etter en lang dag i solen vil UV-strålene ha skapt en høy konsentrasjon av frie radikaler i huden (molekyler som angriper cellene). Disse skalder hudcellene og fører til aldring. Aftersun-produkter skal inneholde spesielle virkestoffer, blant annet antioksidanter, som nøytraliserer de frie radikalene

Hvor kraftig solbeskyttelse du minst bør bruke
I dag skal solkremer med faktor under seks ikke lenger selges som solkrem. Den gir rett og slett for lite beskyttelse. UVA-beskyttelsen skal minimum være en tredel av solfaktoren som oppgis for UVB. Ifølge nye EU-krav skal det følge bruksanvisning med solkremen.Kilder:
Det nye
Dermalogica
Kreftforeningen.no
Bilde: gimleparfymeri

Ukens kreative tips: pynt med skjell

Ligger ute i solen og leser Kamille. Jøss, nå koser jeg meg på bondelandet der jeg befinner meg for øyeblikket. Herlig! Kom over kjempestilige tips i bladet der de presenterer ting man kan gjøre med skjell og lignende fra naturens flotte hav. Er så mye forskjellig man kan finne på med skjell. Jeg tenkte å dele et tips med dere.

Patinert speilMå bare beklage den fantastiske bildekvaliteten, men håper dere ser det tydelig nok til at dere skjønner prinsippet.

Du trenger:
Speil med treramme
Matt brun og kremhvit hobbymaling
Kjøkkensvamp
Skjell
Limpistol
Pensel

(alt dette utstyret får du tak i hos Panduro Hobby. De har også nettbutikk som sender ut over hele landet)

Slik gjør du:
Mal rammen på speiletmed brunmaling og la tørke. Mal et strøk med kremhvit maling oppå. Gni forsiktig kantane med en kjøkkensvamp, før malingen er tørr, slik at brunfargen skinner igjennom. Lim skjellene op rammen med en limpistol. Plasser gjerne de største skjellene øverst og de mindre skjellene langs siden.Forresten hadde jeg satt stor pris på om dere tok en tur innpå >denne siden< og stemte på det bidraget dere synes bør vinne. Må vel bare nevne at jeg har sendt inn det øverste!

Hvilket er din favoritt?

Jeg lurer litt på hvilket moteblad som er best, og tenkte i den anledningen og høre litt med dere. Så hvilket moteblad er din favoritt? Hvilket leser du fast og hvilket vil du anbefale?

  

  

  

Hva er din favoritt?

En smartere hverdag?

Har du hørt om Smartere hverdag? Det er et nytt konsept i Norge som har samlet inn en rekke smarte produkter og hjelpemidler og samlet det på et sted. Du kan gå inn på deres nettside og her finner du en oversikt over åtte kategorier på venstre side. Det er delt opp i reise, hjelpemidler, gaver, hus og hjem, løsning, helsekost og ernæring, betsselgere og kampanjer. På de to sistnevnte finner du lett ut hva det går mest av og hvilke kampanjer du kan benytte deg av.

Det er brødrene Baswar og Aiman Petterson som står bak dette selskapet. De har jobbet hardt og jobber fortsatt med å tilfredsstille kundene sine på best mulig måte, all creds to you, guys :-)

Du finner alt som kan hjelpe deg til å gjøre hverdagen din smartere, bedre og ikke minst sunnere, så enkelt kan det være!

Min anbefaling til dere i dag; Smart pledd

Er du lei av at pleddet faller av deg, glir av kroppen og faller ned i gulvet. Da har jeg svaret; hos Smartere hverdag kan du nå kjøpe et pledd du rett og slett kan kle på deg. Tenk deg det, ta på deg pleddet og du beholder det på hele natten eller hele middagshvilen. Det er ikke dumt, da slipper du å fryse og du slipper de dumme pleddene du mister bare ved å røre litt på deg.

Pleddene finnes i fire forskjellige farger; rødt, blått, brunt og lilla, og i tillegg til pleddet i posten ved bestilling får du også med en praktisk beholder som gjør det mulig for deg å ta det herlige teppet med på ferie eller om du skal ut døra.

Høres dette ut som noe for deg; link deg inn på nettsiden og sikre deg et Smart pledd i dag for kun 398,-

Costume-abonnement

Bestilte meg nettopp et abonnement. Så nå får jeg Costume, moteblad, hjem i posten tre ganger på rad. Dette tilbudet fant jeg på bladkongen.no. Tre magasiner hjem i posten koster kun kroner 129. I tillegg får man med et Bronzing sommersett.


Costume er et rendyrket mote- og trendmagasin i Norge.

Dette kommer i tillegg til bladene!

Har du lest Costume? Hva synes du?
Har ikke lest det før, så det blir spennende når første nummer plomper ned i postkassa mi, gleder

Ut og slå ball

Kom nettopp inn fra en fantastisk dag ute i sola. Noen venner og jeg tok turen til en sandvolleyball-bane og det anbefales på det sterkeste. Så få med deg vennene dine og tilbring dagen på en volleyballbane eller kanskje på en sandstrand med volleyballnett. Men et lite tips i solsteken; ta på solkrem! Jeg er ganske rød nå, men det vil nok forhåpentligvis gå over til brunfarge. Huff, jeg føler meg sånn passe smart. Men jeg elsker sommeren! :-)


bilde:google

Nydelig sommermat

Her kommer to bilder/tips til sommermat. Det er nydelig, og ikke minst ganske lett å lage når dagene er på sitt varmeste og du helst vil tilbringe tiden ute i solen.


Salat av noe slag. Går an å putte oppi hva man vil, etter det man liker. Kylling, reker osv er å anbefaleNachos er også veldig godt, det er varmmat, men likevel godt på sommeren.Hvilken mat liker du best om sommeren?

Ukas kreative hjørne: Makramè-smykker

Holdte mye på med det før, og det er utrolig morsomt å ha noe å fordrive tiden med. Samtidig kan man få til mye forskjellig. På perlebutikker finnes det tusenvis av perler og det er bare å velge og vrake, alt kan brukes på en eller annen måte. Om du ønsker å holde mye på med det, kan du til og med prøve å selge det til venner og kjente. Det kan også brukes til flotte julegaver. Alle blir glade for hjemmelagde gaver. Absolutt verdt et forsøk om du har vanskeligheter med å finne de rette gavene!

Om du ikke kan det, har jeg tatt med et lynkurs i det. Lett å lære, flotte resultater.

Først og fremst må du ha tråd, som finnes i flere farger, så det er bare å velge hva du synes er best. Jeg anbefaler gråbrun, for da kommer perlene veldig fint frem.

Når du skal begynne, har du en "midttråd". Den burde være litt lenger enn smykkets lengde. De to andre trådene som skal ordne selve fletten burde være dobbel så lang eller tredobbel så lang som "midttråden". Videre kan du følge bildeserien nedenfor. Når du skal sette på perler, tres de bare på midttråden eller ta alle trådene igjennom om du synes det er finere, og dermed fortsetter du etter oppskriften.


Det eneste du trenger for å utføre dette er tråd/hyssing, perler til å pynte opp med, saks til å klippe av tråder og ikke minst god tid og godt humør :-)

 

Kan du å lage makramé-smykker? :-)

Få sommerfriske føtter


Sommeren er her og det er på tide å vise fram føttene i flotte sandaler, eller barbeint om du vil. Det er derfor en idé å pleie føttene så de ser fantastiske ut, og ikke minst er det deilig med litt pleie for føttene som vi tråkker rundt på dagen lang.Her er noen tips til hvordan du kan gjøre det selv.


Start med et fotbad.
Sett føttene i en bøtte eller balje med varmt vann. Bruk gjerne olje eller såpe som er beregnet for føttene. På apoteket kan du få gode fotpleieprodukter som er milde og gode for huden. Eventuelt kan vanlig grønnsåpe brukes. Sitt med føttene i fotbadet i ca. 10 minutter.

Deretter er det tid for å fjerne hard hud under føttene. Om du har mye hard hud kan du bruke en fotfil som er beregnet for å fjerne hard hud. Fokuser på de områdene som er verst, ofte omkring hælen, fotputene og stortåen. Har du ikke så hard hud kan det holde med å bruke en fotskrubb/peeling etter fotbadet.

Så er det neglenes tur. Klipp tåneglene rett av, ikke ned langs kantene. Det kan nemlig føre til inngrodde negler. Klipp derfor rett av, og fil heller kantene etterpå. Neglebåndene dyttes ned, og neglenes overflate bør files om de er ujevne. Til dette kan du bruke en poleringsfil. Resultatet av lakkingen blir ofte penere om en gjør det da tåneglene ofte er litt grove og ujevne. Deretter påfører du neglelakk etter ønske, og om du skal bruke en sterk farge er det lurt å bruke en underlakk først for å unngå misfarging av neglene. For best resultat og lengre holdbarhet kan du påføre en overlakk til slutt.

Avslutt med å smøre inn føttene med en fet krem. Dette gjøres etter at lakken er påført og tørket. Bruk gjerne god tid og masser føttene samtidig. Behold de sommerfriske føttene sommeren gjennom ved å pleie dem jevnlig etter behov. Det er individuelt hvor ofte en trenger å pleie føttene, men jo oftere man gjør det, dess mindre arbeid blir det hver gang.

Kilder: femelle.no, minmote.no, allianceapotek.no

Unngå bakrus, sunne sommerdrinker

Dette fant jeg på Femelle sine nettsider. Nå som sommeren er her, er det populært med vinkvelder eller å ta en tur på et utested og ta en øl i finværet med gode venner. Men slike alkoholholdige drinker er sjelden sunne. Er du sjåfør en kveld, kan du likevel ta en drink, disse redder kvelden din. De er ikke bra, bare fordi de ikke inneholder alkohol, men det er faktisk bra for deg. Samtidig som du får i deg nyttige antioksidanter og vitaminer, ser det også svært delikat ut.


Sommerdrink med jordbær
En enkel og god drink, som både metter og gir deg nyttige næringsstoffer. Jordbær er i tillegg en antioksidant-bombe.


For to personer:

· 2,5 dl ananasjuice
· En halv kurv med friske jordbær jordbær
· 1, 25 dl oppkuttet mango


Alt kjøres i mikser til en jevn konsistens. Det kan brukes andre frukter istedenfor mango. Tilsett gjerne isbiter og pynt med mynteblader.


Pina Colada med eksotisk frukt

Dette er en drink med høy partyfaktor, men som likevel ikke gir deg bakrus. Isteden får du i deg kalium og C-vitaminer fra papayaen.


For to personer:

· 1/4 middels stor ananas
· 1/2 papaya
· 2 stk pasjonsfrukt
· 25 g fersk kokos
· Kaldt mineralvann
· Knust is
· Ferske kokosflak


Skrell og hakk ananas og papaya i småbiter. Husk å fjerne frøene i papayaen. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Hell dette over i en blender eller kjøkkenmaskin. Riv deretter kokos og strø over fruktbitene. Kjør maskinene til massen er jevn. Hell i mineralvann (for eksempel farris) og tilsett is.


Virgin Mary

Dette er en frekk drink for tøffe jenter. For å gjøre drinken enda mer næringsrik kan du bruke fersk tomatjuice (ikke fra konsentrat). Tomat er kjent for å være en kraftig antioksidant og er rik på A-vitamin.


For en person:

· Tomatjuice
· Litt salt
· Litt pepper
· 1 dråpe tabasco
· 1 dråpe Worchestershire sauce


Legg noen isbiter i et høyt glass. Hell på litt tomatjuice. Krydre drinken med salt, pepper, tabasco og Worcestershire sauce og rør om. Pynt med en sitronskive og selleristilk.


Goji-smoothie

Gojibær er ikke lett å få tak i, men de er til gjengjeld en av de mest næringsrike ?fruktene? som finnes: de små, røde bærene har et høyere jerninnhold enn rødt kjøtt og har mer antioksidanter enn blåbær. I Asia har man dyrket gojibær i årtusener som et helsebringende middel. Hvorfor ikke servere gjestene en eksklusiv og supersunn smoothie?


For to personer:

· 4 ss tørkede gojibær
· 1 beger vaniljeyoghurt
· 2 dl fryste bær, eks. bringebær, jordbær, skogsbær eller rips
· 1 dl juice, eks. appelsin, eple eller bringebær


Kjør alt i blenderen til en jevn og fin smoothie og fordel i to høye glass.

Hvordan sminke seg i sommer

Kom over en artikkel på femelle.no og tenkte å dele den med dere. Om sommeren trenger man ikke sminke seg for å se fabelaktig it, men likevel er det noen hjelpemidler vi klarer oss uten.

1. Solkrem
Viktigste produktet i sommer. De fleste solkremer, både billige og dyre, gjør det de skal. Det anbefales at du kjøper to solkremer. Den ene til kroppen og en til ansiktet. I og med at vi har tynnere hud i ansiktet, vil en kroppskrem bli altfor fet som huden i ansiktet. Følg dette tipset da solkrem som er beregnet for kroppen vil gi ansiktet kviser.

2. Concealer
Mange sene kvelder med vin og kos. Det er absolutt verdt det, og dagen derpå trengs da å skjules. Concealer er perfekt. Påfør litt under øynene, rett under brynet og der du eventuelt er rød. Brått kan du se mer våken ut og klar for en ny sommerdag.

3. Litt lett mineralprodukter i t-sonen. Dette gir ansiktet en jevn farge. Det kan også dempe rødheten og matter ned. Men mange får finere hud om sommeren, så det er lite som skal til.

4. Rouge
Dette produktet er et must. For det mest naturlige resultat; legg rougen på "eplet". Smil og påfør fargen på det høyeste punktet på kinnet.

5. Øyenskygge
En øyenskygge med lys gulltone med litt skimmer i passer til alle, og er fantastisk til solkysset hud.

6. Vannfast mascara
Alltid greit å være forberedt på et nattbad i solnedgang, og ikke minst sikre seg at man slipper å gå med mascara under øynene om man svetter eller bader.

7. Lipgloss med solfaktor
Beskyttende, enkelt og vakkert.

8. Neglelakk
En korallfarget neglelakk både på fingrene og tærne er bare fresht.
Produktene på kollasjet kjøpes på blush.no og blivakker.no

Disse gode tipsene har Make-up artist Cathrine Formoe gitt. Og bildet er fra femelle sine sider.


Hva bruker du av sminke om sommeren? Kjører du på med det vanlige?

Jeg trenger tips

Jeg har to ting å ta opp i dette innlegget. Det første er at dere må ta turen litt lengre ned på bloggen og legge igjen sommermusikkfavorittene! Hvilken sommermusikk hører du på?

Så har jeg i tillegg tenkt å spørre om fototips. Hva kan jeg ta bilde av? Så en blogg som hadde en liste over ting eller rettere sagt tema hun/han skulle ta bilde av. Det synes jeg hadde vært kjekt å ha. Derfor spør jeg dere om dere har tips til fotomotiv (eller hva det enn kalles).

Ukens kreative tips: vegg"pynt"

Fantastisk dag å våkne til, sola titter gjennom vinduet og endelig har den brutt seg gjennom skyene. Det skulle jeg ikke sagt for nå ser jeg skumle mørke skyer utenfor, men sola kommer i ny og ne, heldigvis. Og dagens høydepunkt er grilling med to fantastiske godjenter, det skal bli så kos!

Men nok om det. Jeg har bestemt meg for å forsøke å gi dere ukens kreative tips som du kan gjøre i hverdagen. Noen tips er enkle, mens andre kan ta litt tid, men fint blir det i hvert fall. Om det blir ukens eller månendens tips er det ingen som vet akkurat nå, men jeg skal prøve å komme med tips kontinuerlig om det er mulig.

Nå tenkte jeg å komme med mitt første tips. Det er ikke noe jeg har gjort selv, men det har satt sitt preg på mitt rom. Forrige eier av leiligheten studerte fransk og klippet derfor ut små avisbiter fra gamle franske aviser. Dette har hun limt på veggen i en stripe midt på veggen rundt hele rommet og deretter tatt svarte lister for å skille "kunsten" fra den egentlige veggen. Jeg skjønner ikke stort av fransk, men jeg synes det er utrolig fint og jeg elsker denne løsningen.

Dette trenger du:

- Aviser/tegninger eller hva du ønsker å lime på veggen.

- Lim

- Lister (kjøpes på butikker der de selger planker og alt mulig rart) Husk å mål rommet ditt, hvor mange meter med lister du trenger

- Spiker, mange spikre for å få listene opp på veggen
Det går an å hva som helst innenfor de svarte listene. Før du begynner må du ha ganske mye papir som skal limes på (det skal tross alt dekke hele rommet rundt). Så kan du sette gang å lime det på rundt veggen. I og med at du bruker lim er det vanskelig å ta det av igjen, og tenkt deg både to og tre ganger om før du bestemmer deg for å gjøre dette. Du kan lime på det du vil, hva enn du interesserer deg for, og om du senere angrer på det du limte på, kan du lime andre bilder over igjen. Det kan være en fordel å ta på listene først så har du en "mal" å gå etter slik at det blir rett! Flisene kan du også velge farge på. Jeg har beige maling på rommet, og avisutklippene er av en mørkere beige-farge. Svarte var da veldig fine. Disse spikrer du i veggen.

Hva synes du om dette tipset? Har du laget noe lignende selv?

Tips: spar miljø med enkle tiltak

Nå er det ikke sagt at du alene kan redde verden fra alle problemer. Men du kan være med på dette, for hvis alle gjør en innsats med små tiltak i hverdagen, vil dette på sikt faktisk redusere problemene. Så etter litt surfing på nett har jeg funnet noen tips som vi kan gjøre for å ta vare på miljøet rundt oss. 1. Se etter varer med lite, og gjenvinnbar emballasje når du handler varer. Det går også an å for eksempel be om å ikke få med esken i skobutikker etc.
 2. Kildesorter! Bruk de forskjellige sorteringsmulighetene hjemme, og ta med glass- og plastavfall til gjenvinningsstasjoner. Hvis du synes tilbudet er liten, kan du ta kontakt med kommunen din for å høre hvilke muligheter du har.
 3. La bilen stå. Reis kollektivt, bruk sykkel eller ta en gåtur.
 4. Unngå engangsemballasje, eller se etter de nedbrytbare alternativene. Det er også mulig å få seg en termokopp, både på skole og jobb, for å spare pappkopper.
 5. Oppfordre skole og arbeidsplass til å bli miljøfyrtårn
 6. Kontroller oppvarmingen hjemme. Det finnes vedovner og varmepumper for å spare energi, og det går også an å ta på seg en ekstra genser.
 7. Se etter svanermerket og miljøfyrtårn når du handler.
 8. Det går an å kjøpe gaver til jul og bursdager som ikke bare blir kasta vekk, for eksempel opplevelser. På gronnhverdag.no ligger det også en rekke alternativer på miljøvennlige gaver.
 9. Kjøp mat som er økologisk eller fair trade.
 10. Bruk resirkulerte produkter der det er mulig.
 11. Si fra! Bruk lokale medier til å skrive innlegg, og tips journalister om kritikkverdige forhold i nærmiljøet.
 12. Dersom du vil bidra med mer, så er det flere organisasjoner du kan engasjere deg i. I tillegg er det flere politiske partier som har miljø på agendaen.

Tenker du over dette i hverdagen? Hva gjør du for å spare miljøet rundt deg?


kilde:
ung.no
bilde: google

Helene (inspirasjon)

Helene (inspirasjon)

19, Trondheim

Jente på 19 fra Trondheim som skriver om det som inspirerer meg... både på godt og ondt

Arkiv

hits